Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

91-100

 A harmincas évek elején történt

A TLK- MÁV Előre focimeccs első negyedórájának végén a MÁV egyik játékosa belefejelt Nádas arcába, amitől a hátvéd orra vére azonnal eleredt. Nádas azonnal elkezdett rohanni Zalai Emil játékvezető felé, hogy mutassa mi történt. Amikor a bíró észrevette, hogy a hatalmas termetű hátvéd rohan felé, azt hitte, rajta akar elégtételt venni és elkezdett szaladni az ellenkező irányba. Nádas utánakiabált, hogy nem akarja bántani, de arra a bíró olyan sokkot kapott, hogy kiszaladt a partvonalon és anélkül, hogy visszanézett volna, kimászott a kerítésen és eltűnt a környező lakótelep házai között.

 

14 éves...

Jenny Turrelről, az ausztrálok akkori 800 és 1500 m-és gyorsúszó vilagcsúcstartójáról jelent meg egy cikk a Swimming World-ben. A címe: 14 éves és még mindig az élvonalban van.

 

Sakkparti

A floridai Wellis Crady hosszútávú levelező sakkpartit játszott a detroiti Ray Piersonnal. A játszma negyedik esztendejének közepén Crady felháborodott sorokat intézett az ellenfélhez:

- Mégiscsak szörnyűség! Tizedik hónapja várom az Ön lépését. Ennyi idő alatt bőségesen kielemezhette volna az összes lépésváltozatot, ne tegyük unalmassá a játékot!

Pierson válasza kissé meglepő:

- Bocsánat, azt hittem Ön lép...

 

Színház az egész világ

Egy országos rádió, közlekedési információi:

Pécs belvárosában útburkolati jeleneteket festenek fel...

 

Idősek

A silverstoni F1-és nagydíjon a két kommentátor elmagyarázta, hogy Hakkinen azért vezet a versenyben, mert a finnek esőben jobban vezetnek, lévén ott rossz az időjárás. Ebben a pillanatban vált a kamera, mutatják a másik finn versenyzőt (Mika Salo), amint éppen kicsúszik.

Magyarázat: "Igaz, hogy ő is finn, viszont már elmúlt 31 éves" Tehát: minden finn jól vezet esőben, kivéve ha öreg!!!

 

Szigorúság

A kuka mellé szemetet lerakni SZIGORÚAN tilos!

Alatta tollal: - mi VIDÁMAN rakjuk le - és a kuka mellett hatalmas kupacok...

 

Doboz

A Thököly utcában sétáltam, amikor észrevettem, hogy a belváros felé vezető két sáv kellős közepén egy nagy kartondoboz hever úgy, hogy minden autósnak kerüldöznie kell. Épp azon morogtam magamban, hogy senki nem képes arra, hogy félretegye, amikor láttam, hogy egy Fiat Punto kisorol az út szélére és megáll a doboz mögött. Egy rendkívül csinos (mellesleg szőke) hölgyemény szállt ki a kocsiból, legalább 10 cm-es cipősarokkal és megindult a doboz felé. Egy pillanat alatt átértékeltem magamban a bennem kialakult véleményt a nővezetőkről, ami eléggé el nem ítélhető módon nem túl pozitív, és már azon tűnődtem, hogy most aztán a férfi sofőrök, akik éppen arra jártak biztosan nagyon szégyenlik magukat. Ekkor ért oda a hölgy a dobozhoz én pedig szurkoltam neki, hogy simán ki tudjon vele evickélni a járdáig. Azonban legnagyobb megdöbbenésemre a hős amazon a cipője orrával felhajtotta a karton tetejét, belenézett és csalódottan visszalejtett a kocsijához, majd mint aki jól végezte dolgát gázt adott és elporzott... A dobozt végülis kicipeltem a járdára, üres volt.

De legalább nyugodtan aludtam el aznap éjjel, nem kellett csalódnom addigi meggyőződésemben...

 

Sorompó és a szőke nő

Apám jött hazafelé valahonnan és mivel nem sietett nyugodt 80-as tempóval haladt egy kocsikonvojban. Egy vasúti kereszteződéshez ért, amikor az előtte haladó kocsi előtt pár méterrel pirosra váltott a vasúti jelzőlámpa. Normális esetben még az előtte haladó kocsi és a mi kocsink is "átfért" volna, hiszen csak erős fékezéssel lehetett volna megállni (ez meg a 40 km/h-s szabályozás előtt volt), de néha történnek "megmagyarázhatatlan" események. Most is ez történt. A kocsink előtt haladó autó vezetője ugyanis belerobbant a fékbe, amitől az autója csikorgó fékekkel kétszer megpördült az úton, végül megállt keresztbefordulva pontosan a síneken. Apám a rutinjának köszönheti, hogy nem szállt el az útról és amikor látta mi történt, azonnal kiugrott. A sínautóvá változott járműben egy reszkető, a kormányt görcsösen markoló nő ült, akit úgy kellett kicibálni a kocsiból, olyan sokkot kapott, csak így tudták letolni az autóját a sínekről. Amikor később magához tért elmondta, hogy még soha életében nem fordult elő vele, hogy előtte váltson pirosra a lámpa, és nem tudta, mit kell ilyenkor tenni.

 

Kakaós csiga

A pékségben már ismernek, ha "barna és lassút" kérek, szó nélkül kapom a kakaós csigát. Néhányszor Ági lányom (4) is velem volt ilyenkor és megegyezte. Egyszer az éjszaka közegen átmászott nagyanyjához, felébresztette, és megkérdezte tőle: "Lassan jár és kakaót eszik, mi az`?"

 

Ilyenek ezek a bűnözők

1994 augusztusában Joe Campbell-nak olyan sürgős volt kirabolni egy üzletet Oklahoma City-ben, hogy két a sorban előtte állót megelőzve akarta ezt megtenni. Valószínűleg meg is tudta volna, ha megvárja a sorát. Ehelyett letartóztatta a két civilruhás rendőr, akiket megelőzött a sorban.

***

Öt bankot rabolt ki egy rabló 1994-ben Mexikóban. Egyik biztonsági őr sem vette komolyan, azt hitték hogy egy kisgyerek. A bankrabló 1 méter magas törpe volt, cowboyruhába kiöltözve és falovon lovagolt be a bankba, ahol elővett egy igazi revolvert és a személyzetnek megparancsolta, hogy töltsék meg a cowboy-kalapját pénzzel.

***

Három bűnözőt: Donald Bissel, Terry Sledge és Bria Castleberry, úgy tartottak nyugton Falkner County börtönben, hogy adtak nekik egy Monopoly-társasjátékot, amivel elszórakoztak. Mind a hármukat tárgyalásra vitték volna 1994 novemberében, de sose kerültek oda. A játékfigurákat arra használták, hogy a bombabiztos csavarokat kicsavarják a szellőző rácsából, azon keresztül bújtak át, ki a szellőzőn és leengedték magukat a három emelet magasságból összecsavart lepedőkkel. A börtönön kívül elloptak egy autót és eltűntek.

***

Jean-Paul Barrett börtönben ült, Tuscon-ban. 33 évre ítélték okirat-hamisításért és csalásért, amikor egy napon 1991 decemberben váratlanul szabadon engedték. Faxon érkezett egy szabadon bocsátási okirat a börtönbe. Annak ellenére hogy az iratról több kódszám és pecsét hiányzott, kiengedték Barrett-et minden további nélkül. Valószínűleg valaki szerzett egy valódi bírósági okiratot és kitöltötte. Barrett távollétét csak három nappal később fedezték fel, amikor egy bírósági tárgyaláson kellett volna megjelennie.

***

1994-ben Bogotában a kormány és az újságok szégyenkezve állapítottak meg: Fogadták Nigéria trónörökösét nagy felhajtással és miegymással, ahogy ilyenkor szokás egy államfői látogatáskor. A trónörökös interjúkat adott, Columbia külügyminisztere bőkezűen látta vendégül a trónörököst két napon keresztül és csak miután a trónörökös már elutazott, kaptak észbe, hogy Nigéria köztársaság! Máig se tudják, ki volt a csaló.

***

Egy huszonéves dealer Ohamá-ban 1996 februárban véletlenül rossz számot hívott és egy kábítószerügynöknek telefonált Sgt. Márk Lángan-ba. A hangjából és a szövegből a nyomozó megértette, hogy egy narkóárussal beszél. Meg is beszéltek egy találkozót crack vásárlásra, ahol a nyomozó minden további nélkül le is tartóztatta a Balekot.

***

1985 szeptemberében 2 sokat próbált bűnözőt vittek a bíróságról vissza a börtönbe. A 2 rab megpróbált elszaladni az őröktől, amikor egy lámpaoszlop került az útjukba, azt két oldalról akarták megkerülni, elfelejtették hogy össze vannak bilincselve. A lámpaoszlop másik oldalán összeütköztek és jól fejbeverték egymást, úgyhogy az őröknek csak fel kellett szedni a két rutinGézát, hogy vissza tudják vinni a börtönbe.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.