Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

31-40

 Pohártartó?

Egy számítástechnikai céget felhívott egy titkárnő, hogy van egy kis probléma az új számítógéppel, amit hoztak. Mikor rákérdeztek, hogy mi a probléma a nő elmagyarázta, hogy letört a pohártartó a gépről, és a kávé ráömlött a billentyűzetre. Mire a cég embere megkérdezte hogy miféle pohártartó a nő elmagyarázta neki hogy az amelyik a gépben van és egy gombnyomásra előjön.

Szóval:

- Hogy halt meg a CD-ROM?

-???

- Pohártartónak nézték.

 

Kölcsönös kielégülés

Volt egyszer egy tanítványom akit érettségire korrepetáltam. Nagyon csinos, de szörnyen buta teremtés volt, habár ha jól emlékszem nem szőke volt a haja. A humorhoz viszont volt

érzéke. Néhány példa:

"Az egyenletrendszert akkor lehet megoldani, ha azok kölcsönösen kielégítik egymást." Miközben vadul megpróbáltam visszafolytam a röhögést, ráduplázott "akkor ha kielégítik az x-et".

Végül is, hogy tanuljon is valamit, megmondtam neki a helyes választ, a legjobb az, ha x és y kölcsönösen kielégíti egymást.

 

Nincs kifogás!

Egy középiskolában a tanár kiadta a házi feladatot és megjegyezte, hogy ez olyan fontos, hogy csak nagyon erős indokot fog elfogadni a nem elkészítésére, például betegséget. Az egyik nagyokos vagány gyerek megjegyzi:

- És tanár úr, elfogadja kifogásnak a szexuális kimerültséget?

- Nem fiam, - mondja a tanár - abban az esetben írj a másik kezeddel.

 

Állatper I.

A középkorban még nem tettek különbséget a büntetőkódexek a felnőtt, gyermek és állat között, így eshetett meg az, hogy 1266-ban Chevreuseben (Fr.o.) egy öreg kocát állítottak bíróság elé és azzal vádolták, hogy felfalt egy csecsemőt. A gyanúsított egyetlen kérdésre sem válaszolt a kihallgatáson - állt az akkori aktákban- így hát megmutatták neki a kínzóeszközöket, hátha attól jobb belátásra tér, de a disznó még ekkor is hallgatott. Ekkor megsütögették az oldalát tüzes vassal, de ettől csak sivított, amit a bíróság beismerő vallomásnak vett és meg is született a példás ítélet: akasztás.

Ez sem ment könnyen, mert a kötél lecsúszott a sertés nyakáról, de végül kerítettek egy vékony madzagot, így az igazságszolgáltatás diadalmaskodhatott.

 

Szereld magad mozgalom

A 80-as években volt egy Polski Fiatunk. Tudvalévő, hogy ezt az autótípust nemcsak az idő vasfoga ette meg, ehhez elég volt néhány eső is. Gyakori hibái megtanítottak rá, hogy olcsóbban jövök ki, ha magam javítgatom. Van egy kis ívhegesztőm, s pár "sikeres" karosszéria javításon felbuzdulva (nem vagyok szerelő) nekiláttam a hátsó kerékdoblemez cseréjének. Anyag volt hozzá otthon: egy 20 literes olajoskannából vágtam ki a lemezt ollóval. A kocsi alá bújva dolgoztam alulról felfelé az ívhegesztővel. Nagyon kellemes munka. Egy darabig simán ment, de egyszercsak egy nagy lyukat láttam a doblemezen, ami meg nem volt ott az előbb. Na, ez az én művem - gondoltam büszkén. Levettem a fejemről a pajzsot, akkor láttam, hogy valami lobog a lyuk másik oldalán. Felnéztem a kocsi alól, hát csak úgy dőlt ki a fekete füst az ablakából. Hűha, baj van - gondoltam, de azt hiszem inkább kiáltottam. A lángok már a belső tetőkárpitot nyaldosták. Rutinos "szerelő" lévén elfelejtettem a hátsó ülést elhúzni a kerékdobról. Kissé idegesen kiáltottam anyámnak, hogy hozzon gyorsan vizet! Szegény éppen ott ült, ahonnan nem lehet csak úgy hirtelen felkelni, de azért megkérdezte:

- Mi kell? Nem hallom!

- Víz, víz, gyorsan! Ég az autó! - üvöltöttem, s közben a tüzet a kezemmel próbáltam eloltani. Az ablakon már át sem lehetett látni, koromfekete lett minden. Kicsit kezdtem aggódni a Polski és a ház miatt, amikor végre megérkezett a víz egy pohárban, amelyet azonnal ki is ejtett a kezéből anyám a látványtól.

- Ide nem elég egy pohár víz! - hisztiztem - Miért nem vödörrel hoztál?

- Azt hittem szomjas vagy - mondja - Most mi lesz? Mi történt? - érdeklődött.

- Á semmi! - feleltem, s további válasz helyett nagy levegőt vettem és bemásztam a hátsó ajtón. Kidobtam a hátsó ülést, az égő kárpitot kézzel csapkodtam el. Végre sikerült. Az olvadt műanyag kellemesen ráragadt a kezemre, de az autó nagyjából megúszta. Tanultam belőle, ezután mindig ott volt mellettem egy vödör víz, ha szépítgettem az autót.

 

Könyvidézetek

Ezek a mondatok egy Közgazdaságtan könyvben vannak:

105. old: "Evidencia rangot kapott: a magára hagyott gazdaságnak önerőből annyi esélye van a fellendülésre, mint a trójai falónak az epsomi derbyn."

110. old: "Az infláció tehát normális gazdasági jelenség, nem első számú közellenség, hanem olyan tényező, mint a csúf, de gazdag feleség; nem kell szeretni, de együtt kell vele élni."

114. old: "A keresleti elmélet általában kitart a monetáris restrikciók és a fiskális ortodoxia mellett, míg a költséginflációs koncepció utálja ezen módszereket, mint vak nudista a sündisznót."

 

Értesítés

Morbid, sőt, talán már egy kicsit bunkó is: egy falusi srácnak egy ajánlott levelet kézbesített a posta Pestszentlőrincről. Idézet a hivatalosnak tűnő levélből: "Értesítem T. címet, hogy a Budapesti Rendőrkapitányság Erkölcsrendészeti Osztálya tájékoztatott, miszerint az Ön magánélete, úgy családja, mint az egész társadalom szempontjából erősen kifogásolható. Az idegen, rosszhírű nőkkel fennálló kapcsolatai veszélyeztetik a családi békét és ezen keresztül az egész társadalom erkölcsi színvonalát. Ezért a Btk. 170. paragrafus (3.) bek. 2. kitételére hivatkozással az ön ivartalanítását rendelem el (...)"

 

Lábak

Egy magyar lapp cikkében találtam:

"...kiderítettük, hogy egy közeli baromfitelepen nemrég tényleg született egy négylábú kacsa, illetve egy másik viharsarki tehenészetben egy szintén négylábú boci látta meg a napvilágot..."

 

Kandi kamerás ötletek

Még gímiben szórakoztunk azzal, igaz kamera nélkül, hogy különböző korú emberek kosarába belecsempésztünk 3 csomag különböző kotongumit. A pénztárnál aztán volt nagy vörösödés és magyarázkodás. Egyet még csak-csak ki lehet magyarázni, hogy pottyant bele, de három különbözőt? És ami a tanulság:

10 vásárlóból 2 MEGVETTE az óvszereket!!! Szegények, csináltunk nekik esti programot!

 

Beszólás

A kémia tanárom fantasztikus beszólása:

"Rutherford féle derékszögű periódusos rendszer."

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.