Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

181-190

 Európa

A vicces kedvű tanárom feleltette földrajzórán a legrosszabb tanulót. Szinte semmit sem tudott, úgyhogy a tanár utolsó kérdése egy kicsit gyengébb volt:

- Hány lakosa van Európának?

- Hm...hát...úgy...izé...

A srác felfelé nézve szinte mintha számolt volna, épphogy csak a kezét nem használta, már ezen is röhögött mindenki, de a tanár még fokozta:

- Minél tovább vársz fiam, annál többen lesznek.

 

Katona sztori III.

Az őrmester nagy hévvel:

- Van magának fiútestvére?

- Igenis, Őrmester úr!

- Gondoltam, mert valaki nem is lehet ilyen hülye egyedül... és mi ennek a foglalkozása?

- Őrmester, Őrmester úr!

Ha igaz, ez állat lehetett.

 

Ábel a rengetegben

Könyékig turkálok éppen egy kibelezett számítógépben, amikor egyik kollégám (nem ért a gépekhez) odajön és ezt kérdezi tőlem:

- Ebben a masinában van kábeli zűrzavar, vagy Te vagy kábel a rengetegben?

 

Egy angol-magyar szótára szerint

screw --> smasszer; csavar; facsavar; hajócsavar; zsugori; vén gebe; csavaros; dohány (pénz); egy kevés dohány stanicliban; egy kevés cukor stanicliban; uzsorás; kefélés; légcsavar;

 

A jegy

Öcsém munkából jött hazafelé helyi járatú busszal. Itt Székesfehérváron az a divat, hogy felszállás csak az első ajtón van és ott a jegy lyukasztó is. Szóval nagy tumultus, persze senki sem akar hátrafele menni. Egyik megállóban felszáll egy nő és a lyukasztóba dobja bele a jegy árát. Szegény sofőr már tiszta ideg volt, de teljesen kiakadt azon hogy, hogy fogja kivenni a pénzt a lyukasztóból.

 

Jobb-bal

Közegészségtan professzorunk hosszasan ragozta azt a visszás helyzetet, hogy az emberek nagy többsége a jobb kezében tartott papírral törli meg a fenekét, majd ugyancsak jobb kézzel húzza meg a WC láncot. Ezen helyzet tarthatatlanságát elemezte közegészségtani szempontból.

Másnap megjelent a felirat a WC-ben: "Jobbal törölj! Ballal húzz!"

 

Nem

Annak idején ideggyógyászat gyakorlaton rajtam mutatta be a gyakorlatvezető az anamnesis (kórelőzmény) felvételét. Amikor megkérdezte:

- Tudja e tartani a vizeletét? - azt válaszoltam, hogy - Nem, mert kicsurog az ujjaim között.

 

Másnap

A múlt héten csütörtökön volt egy nagy buli itt Debrecenben. Péntek hajnalban a szobatársam enyhén másnaposan ért be a koliba és lefeküdt aludni, hogy szombat hajnalban kipihenten indulhasson haza. Délután kettőkor felébresztettem, de ő újból elaludt. Amikor felkelt, kinézett az ablakon, sötét volt az utcán. Rálesett a vekkerre és megfagyott az ereiben a vér: hat óra lesz néhány perc múlva, a vonat pedig hat óra negyvennegykor indul.

Gyors pakolás, rohanás a buszmegállóba és csodák csodájára, jött is a busz. A vonat indulása előtt néhány perccel ért ki az állomásra és rohant is jegyet venni az ominózus hat óra negyvennégyes IC-re. A pénztáros hölgy közölte vele, legközelebb hét órakor indul gyorsvonat Pest felé. Erre szegény srác megismételte a kérését, de a hölgy megint csak a hét órakor induló vonatot hajtogatta. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az információ! Azonban itt is csak azt mondták, hét órakor megy vonat Pestre. Most mi a fene van? Miért nem akarnak neki jegyet adni? Vett egy újságot és elkezdett olvasni. Két perc múlva elkerekedett a szeme: még csak péntek délután van és nem szombat hajnal...

 

Hová tűnt Toldi Miklós?

Svájcban 1480-ben a pásztorok unalmukban hecceltek egy tenyészbikát, mire az dührohamot kapott és néhányat eltaposott közülük. Persze ezt nem lehetett annyiban hagyni, így pert rendeztek. Az ítélet nem is lehetett más, mint halál. Kötél általi. Azonban a bitófa lépcsőjén a bika nem volt hajlandó felballagni, hiába nyomták vagy huszan. A hóhér erre fogott egy bunkót és letaglózta vele nyomorult bikát. Az alélt állatot így már fel tudták vonszolni az emelvényre, de a törvény értelmében az akasztásra várónak tudatánál kellett lennie az akasztás pillanatában. Így hát rátették a kötelet a nyakára és vártak. De a tömeg türelmetlenkedett, így a hóhér megfogadta egy jóakaró tanácsát és tüzes vassal megcsiklandozta a bika oldalát. Ez hatásos volt. A bika talpra ugrott, amitől az emelvény összerogyott, ráadásul sikerült szarvára kapnia a hóhér segédjét, akit jól meg is taposott, majd még rendezett egy kis vérfürdőt a nézők között mielőtt sikerült volna elkapni.

 

Napfogyatkozás

A napfogyatkozások régebben még a tudatlanság idejében igencsak furcsa dolgokat váltottak ki a falusi emberekből. Történt egyszer még nagyon régen a Nagy Magyarországon, hogy egy kétnemzetiségű faluban, ahol magyarok és németek éltek, máshogy tájékoztatták a vezetők a napfogyatkozás pontos idejéről az embereket.

A németek reggelre várták a napfogyatkozást, a magyarok pedig kora délutánra. Hát hogy-hogy nem, reggel volt a napfogyatkozás. A magyarok hoppon maradt vezetője megnyugtatta a falu magyar részét:

- Igen ez napfogyatkozás volt, de a miénk az délután lesz.

És persze egész délután várták.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.